Sep 23, 2012, 3:01 PM

Рейд 

  Poetry » Other
505 0 1

твоят кораб

ми прилича на Ноев ковчег

заминаваш

за мен неизвестно къде

посред бурни морета

вземаш мислите си единствено

                                             - двойка диви коне

взимаш снимки

                                             - два гълъба

взимаш песен

                                             - двойка бели лисици,

които ще те следят

със очи  радиодистанционно

вън потоп

корабът ти набира мощ

няма вечер и сутрин

относително си свободен

само колкото

да нямаш връзки навън

и да ръчкаш

нон-стоп моторите 

твоят Ноев ковчег

те отнася далеч

като в сън

и те изгубвам

                                                - аз, клонка маслинена

                                                  в двора ти

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??