18.01.2020 г., 22:59 ч.  

Режисирай съдбата си 

  Поезия » Друга
313 0 2

На съдбата си здраво хвани юздите,
нека пее камшикът, не я жали,
да е наясно, че ти не си от "добрите",
които се примиряват с всички злини,
не вярвай, че тъй уж било ти орисано,
черния късмет под камък бял погреби,
няма такъв филм „така ми е било писано",
как и какво да се случва смело сам избери.
Кажи й: „Отказвам да бъда верен твой роб,
писна ми сляпо в библейски съвети да вярвам,
от днес със зъби и нокти ще се боря до гроб,
ударят ли едната буза, другата няма да давам,
ще изхвърля на боклука всички клопки и лъжи,
няма вече на примирението ортак да ставам,
нов изгрев в ново начало победно ще блести,
и запомни не ти мен, а аз теб ще управлявам,
много изкъсо ще държа юздите ти занапред,
не ти, а аз ще си избирам пътя и посоката,
оттук нататък ще има нови правила, нов ред,
на подлите ти номера завинаги слагам точка.”
Бог не е дал статут непроменим на съдбата,
вярвай винаги,че ти можеш,че си силен човек,
щом от бял огън и жива вода си изковеш крилата,
трудният път на мечтите ще стане възможен и лек,
себе си бъди докрай, кажи си твърдо аз така избрах,
дръзко през облаците  полети към слънчево небе,
бялата врата към щастието отключи без страх,
и усмихнат ден ще запее сбъднато в твоето сърце.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??