3.04.2024 г., 13:30 ч.

Реките.... 

  Поезия
38 0 0

(Реките. И моретата.

И планините…)

Птицата, която сънувах каза:

когато си отида, ще оставя тука

зелените пулсиращи съзвездия.

Дърветата- и рибите- и птиците,

които не познаваш.

И страховете ще оставя тука.

И болестта да се харесаш

и да надделяваш…

О, всичко, всичко,

всичко ще оставя, за да слуша

плясъка гальовен на крилете ми,

наново породен от въздуха.

Довиждане!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??