14.12.2021 г., 6:38 ч.

Рекламна пауза 

  Поезия » Философска
976 5 8

РЕКЛАМНА ПАУЗА

 

В дома си нямам телевизор –

потриса ме от жълти новини.

До портата ми пътят слиза,

да пием чай – при мене се отбий.

 

Ще ти предложа и бисквити,

(Запазих ги – за специален гост!)

Ще гледаме как планините

извиват гръб към небесата мост,

 

към светове на мъдри херувими

зад облаците захарен памук,

там пишат с обич благите си рими

и никой с другия не е напук,

 

и – стелнали се над тревите меки,

ефирни като ангелски перца,

се реят мислите ни надалеко,

окъпани от пролетни слънца,

 

и бялото съвсем не е фалшиво –

защото не е прано с Ариел,

и простичкото е така красиво –

досущ като в картина на Вермер.

 

В епохата на Водолея влизам –

нахлува през прозорчето светът –

наивен, непринуден и без виза.

Мини край мене, ако си на път.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??