28.06.2018 г., 14:06 ч.

Реквием за една страна 

  Поезия » Гражданска
696 1 2

С умиление сега започвам да пиша, 

с умиление, че родината ми спира да диша.

И това не е типичната поезия, а реквием 

за една страна с не един огромен проблем.

 

Бясна и ядосана съм вече,

чуй моите слова човече! 

И ако думите ми не те трогват,

виж хората тук, които изнемогват.

Как борят се неуморно за своя мизерен живот

и всеки от тях живее като скот.

 

Не стига,  че живеем в пълна бедност,

но от хората изчезна напълно и тяхната човечност.

За да оцелее, човек работи като робот,

за повече пари уж, а те отиват в джоба на някой мафиот.

 

Тюхкайки се, как ще изкарат с месечната си заплата

не могат да платят си ни тока, ни водата и храната.

 

Ето така живеят хората в България, в такава мизерия 

после не се чудете защо се друсат и пият хапчета  – за да не изпадат в истерии!

 

Елате, вижте на къде отива всичко в страната,

докарахме я до там хора да се убиват пред общината.

 

Елате,вижте какви изроди ни управляват ,какво правителство

гледат умиращите от глад хора и се отдават на разточителство!

 

Това ли заслужава българският народ?

Алчни до болка ,ще ни отнемат и чистия кислород!

Опитват се като нация да ни затрият,

абе хора от това тръпки как да не ви побият?

 

Пет века мълчание,  не ви ли писна, стига с това послушание!

Защо не можем заедно да се съберем пред Нродното събрание 

и когато предателите са там да пуснем бомба?

Нека сключим сделка с Бога ,и направим хекатомба!

 

Как мислите ,не било човешко и морално ?!

Хайде,моля ви се , нека погледнем нещата реално!

 

Опитват се тез наши депутати 

да се правят на умни и интелигентни,а са глуповати .

Опитват се тез глупаци да подменят нашата история,

за да се подмажат на други говорят фантасмагории.

 

За какви се мислят тез прасета късоврати?

От цял един народ , те са по-богати...

 

Докато хората тук тънат в мизерия и живота на някои е пълна трагедия ,

тия прасета с откраднатите пари си строят тяхна империя.

Мисли си Бойко ,че като има власт е велик - да, Велик Идиот!

Идея си няма как се изкарват пари с честен труд и пот !

Селяндур без грам обноски станал Мафиот ! 

 

Позволяваме му да руши на нашето правителство ,

а то се възползва и напада ни с хулителство.

 

Какво да кажа още , всеки откарал го е на автопилот ,

но умирайки си тук си мисли,че е патриот !

 

Ние всички Българи обичаме нашата родина , 

за съжаление ,никой не се надигна и тя се спомина ! 

 

 

 

 

© Христина Кузмич Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??