27.04.2011 г., 14:37 ч.

Реплика 

  Поезия » Друга
487 0 7

Ах, таз печална твоя муза

сърцето пак ми разрида!

Изпълва бялата ти блуза

мечтите ми във резеда.

 

И повече не си помисляй

все тъжни строфи да редиш!

Небето - виж! - над теб е чисто

и пролетният ден - лъчист.

 

И ако пак ще затъгуваш

по стар копнеж или мираж -

пусни го! - нека да отплува

и на стиха си дай кураж.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??