2.05.2022 г., 11:51 ч.  

Репортаж от едно сбогуване 

  Поезия » Гражданска
720 6 9

РЕПОРТАЖ ОТ ЕДНО СБОГУВАНЕ

 

Съзирам как се връщат щъркели –

и дирят своите гнезда,

кръжат над сринатите къщици –

в покрайнините на града.

 

Безмълвно спират сред руините,

човъркат мъртвите асми,

остатъците –  от комините

и алабастрови брези.

 

Нетърпеливите булдозери

как ръфат с хищната си паст,

албуми с извехтели фотоси,

загърбеното подир нас.

 

И само нощем лунатиците –

които в унеси сноват,

ще чуят как оплакват птиците

за сбогом сбъркания свят.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??