26.04.2017 г., 22:35 ч.

Репортаж от кошарата 

  Поезия
223 0 2

Кучетата се научиха да блеят
и го правят по-добре от овцете.
Вълците вече не треперят,
а си подбират мезето.

 

Ако някое се обърка и пролае
по набезите на озверелите вълци,
съдбата си кучешка знае.
Жертвите са доброволци.

 

Ех, какви кучета имаше някога само!
Вълци нямаше толкова много.
Не се схващаше и моето рамо,
сега без схващания не мога.

 

Има промяна, никой не го отрича.
Развива се динамично светът.
Времето с овцете не тича,
защото сме във вълчи свят.

 

Кошарите тънат във мръсотия.
Овчарите станаха дипломати.
Притеснен съм, няма да скрия.
Какво ли има да патим?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??