29.10.2011 г., 12:29 ч.

Ретроспективно и проспективно 

  Поезия » Гражданска
1042 1 5
Героите днешни, партийни другари
господа се наричат, а жалки са твари -
за облаги сволочи жадни - би казал Алеко,
но народът мизерства, а на тях им е леко.
Агенти - лекета, доносници мръсни
спотайват се още и ходят на пръсти,
зад гърба им доскоро на стената бе Ленин,
а днес закачили са Дякона Левски.
Захвърлиха бързо книжки партийни
и кланят се вече на парички хартийни,
даже опитаха по байганьовски Стара Европа
да лъжат и мамят, но тя се усети и хлопна
вратата на милионите евро. "Дотука -
тя рече - ха оправете се, инак достлука
няма да стане, ще стоите в туй блато...
и няма да видите нашето злато!"
И питам накрая какво ли ни чака -
кога ще проблесне светлината във мрака?!


                                  04.12.2008 г.

© Георгиос Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гражданска позиция в унисон с времето.Споделям! Поздрав!
  • Благодаря за вниманието и отзива! Съгласен съм с твърдението!
  • Човекът си остава упорито постоянна величина, за съжаление!

    Хубаво, гневно, ангажиращо!
  • Благодаря за прочита и за отзива! Мисля, че днес не бих го написал...
  • актуално и днес!
    ................
Предложения
: ??:??