30.03.2020 г., 17:52 ч.  

Революция 

  Поезия » Гражданска
603 1 0

За революция ми казваш да се борим.

Да променим света мечтаем, зная.

Ще ти помогна, както мога,

дори да трябва да поспорим,

за да намерим пътя най-накрая.

 

Казваш ми, че имал си решение?

Добре, да видим твоя план.

На бунт? И нова конституция?

Това ли е твойто намерение?

Това ли е изходът желан?

 

Нима желаеш пълно разрушение,

за да започне всичко пак от нула?

Или възторга от поредния

месия с тъмни намерения...

Не са ли това въздушни кули?

 

Виждам – план Б е нова институция,

продукт на кротка еволюция,

пукет от благи намерения

от нов словесен акробат.

Тоз филм май вече е познат.

 

Затворен кръг, тунел без край?

И лутане напред-назад.

Историята все упорства,

не въдворява земен рай.

Един безкраен кръговрат.

 

Светът не спира да вони.

Навъсен в профил, и в анфас.

Но сякаш нещо ни подсказва

да се погледнем отстрани.

Промяната да търсим в нас!

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??