3.12.2018 г., 11:53 ч.

Рицар 

  Поезия » Оди и поеми
474 0 0

 

Смело се втурва в борба със живота,
Рицаря, цял оплескан със кръв,
Влачи се в кал, оглозган до кокал,
Станал неволно за дявола стръв.

 

Гръм и мълнии раздират небето
От бездната своя излиза в пороя, 
Луцифер, жаден за кръвта на тоя дето, 
нарушил е на древното зло той покоя.

 

Със силица сетна, героя се метна
На кон-илюзия от бяла светлина,
Заязди уверено в свойта посока, 
Към сигурна смърт от меча на Локи. 

 

Шега той скроил му беше жестока, 
И вярваше той, че се бори със злото. 
Мечтата му пръсна се в облак от прах, 
Изсмя му се нагло, в лицето без страх. 

 

Отпусна доспехи във локвата с кал
Пронизан в сърцето от смели надежди,
Облякъл на голо мрачни одежди, 
Поел острието в сърцето без жал. 

© Iliana Gancheva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??