21.12.2011 г., 9:43 ч.

Рицар без доспехи 

  Поезия » Пародии
1267 1 13

Ритъмът - маслó и мед.

Строен стих като топола.

Сладки римички - шербет,

ама със поанта гола.

 

Смисъл рехав като плет,

ала може да се пее.

Вее риза млад поет -

на бял кон вятър го вее.

 

Пак е в творчески развет,

пише-брише, брише-пише...

Я поема, я сонет

върху листа ще издиша.

 

После ще благодари

на прочелите прилежно.

"Светло да ти е" , "бъди"

... "много влюбено и нежно"...

 

Но яви ли се "злобар",

словоблудства необичащ,

този наш поет-другар,

на себе си ще заприлича...

 

С кенефчийския си хъс,

и съвсем непоетично,

плямпа като мокър гъз,

срещу словото критично.

 

Но какво пък, жив и здрав!

Много творчески успехи.

Нищо че със този нрав

си е рицар без доспехи...




 


© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??