23.08.2007 г., 9:31 ч.

Рицър от бъдещето 

  Поезия
522 0 5
Жена ли съм или момиче?
Звезда ли съм или планета?
Със вятъра ли боса тичам
или играя със морето?

Жена ли съм? Нима е просто
да бъдеш истинска жена?
Луна ли съм? Или пък мостът,
граничещ с другата страна?

Жена ли съм... или детето,
което вчера си игра
във онзи пясъчник, където
намира се на край света.

Момиче ли съм на луната,
или съм цвете на дъжда?
Животът ми е непонятен.
Каква ли е реалността?

Въпросите са като птици,
които не достигат бряг.
А аз живея като рицар
от бъдещето на света.

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??