15.06.2010 г., 11:10 ч.

Римско 

  Поезия » Друга
791 0 6


обичам те

и винаги съм те обичал

и пияни италианци

със китари викат пеят

и крещят с отворено

бургаско я

овации

ragazziо

овации

не карабиниери

няма

да ги отведат

защото е съвсем нормално

както е нормално че със теб

не можем да говорим на

един език

къде сме се изгубили

погубили загубени

и не във превода

а във играта

с котката

и мишката

а сиренето е със дупки

в крайна сметка

този шум

обаче

ми допада

нека не остава

никой със погрешно впечатление

27 градуса по целзий

и поглеждам към това което

стана

там където сме били

или

били но квази

да това е лошото на спомените

никога не знаеш във коя

забравена от бога уличка

ще те свърнат и ще стигнеш

в някакъв кичозен бар със сладоледи

музикантът на фонтана

е красив но не достатъчно

за полицаите

елате по-насам

вземете си gelato

но пък аз искам си спомена

не слушат и

настъпват

хищно

и примляскват

мраморни високи

бели фигури

да

тук е където

тук е където

bravi bravi

крещи мъжът от мегафона

и добавя

brava

в случай че се е усъмняваме

доколкото се чува има и пиано

понякога гещалтът се

затваря знаеш

да затваря се като очи на гълъб

само два-три гълъба в рим защото сигурно

са се отчаяли и са избягали във някоя

страна

по-топла

и по-мръсна

да

обичам те

и винаги съм те обичал

не знам дали си някой точно

или кой от всичките

не знам дали не си един и същ

с различен пол с различно име

едно обаче знам със сигурност

сезонът на илюзиите

отдавна е приключил

и нямам

нищо

нищо

за раздаване

 

 

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??