12.10.2011 г., 0:06 ч.

Рисувана тъга 

  Поезия » Любовна
554 0 8
Рисувана тъга

Много просто... ще ме нарисуваш.
Аз дадох ти от светлите бои
... и ярките дори ти дадох,
но ти за тях затворил си очи.
Във тебе тъмната палитра си живее,
не ме лъжи, не си я хвърлил ти,
затуй рисунката не става,
защото спрял си своите мечти,
защото си в една заблуда
и не виждаш мойта светлина,
която се рисува с нежни думи
върху прашасалата ми от грях душа.
И само четки две ще са ти нужни,
с едната да изчистиш моя прах,
а с другата, рисувайки по мене,
да заличиш предишния ми грях...

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??