11.01.2008 г., 12:45 ч.

Ритмично 

  Поезия
803 0 3

 

Ритъмът, ритъмът на моите стихове,
питаш ме, къде е!
О, може би в човешките сенки
по стените, по масите
и плуващи в здрача на нощния бар!
А ти знаеш ли ритъмът къде е!

 Аз знам,
че синя отхапана вишня
са твоите устни
и подскача сърцето ми с ритъма
на бадемите схрускани
между туй иронично сияние
на белите зъбки...

 Скрий, моля те, този сарказъм,
затрупай го с ритъма
на дългите мигли!
О, ако трябва да бъда наказан,
накажи ме със ритъма
на твоите двадесет години!...

© Свилен Бинев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??