18.02.2017 г., 19:29 ч.

Риторичен въпрос 

  Поезия » Любовна
1498 4 5

                                 Истинските чувства са чисти и извисени, както и да изглеждат отстрани...

 

       Ако нося името на друг,

       а в твоите очи потъвам -

                               грях ли е?

       Ако денем имам аз съпруг,

       а нощем съм при тебе -

                               грях ли е?

       Ако въпреки, че тялото е тук,

       сърцето ми е в твоите обятия -

                               грях ли е?

       Ако с него смея се без звук,

       а в дланите ти светят устните ми -

                               грях ли е?

       Ако Богът за молитвите е глух,

       а Дяволът си ти

                               и грях да е

       при тебе идвам аз, защото чух -

       от прошка и любов

       за двама ни ковеш разпятие!

© Славяна Всички права запазени

Здравейте приятели! Завръщам се с публикация след шест години. Не си давах сметка, че е минало толкова много време. Липсвахте ми! Ще се радвам да прочета новите ви произведения.

Поздрави!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, почувствахте с мен!
  • Ако любовта е грях: без грешка си греховна!😍Успех!
  • Много ми хареса ! Браво! Имаме нужда от теб и твоето писане!
  • Благодаря! Твоите стихове също ми харесаха, близки емоции!
  • Любовта не е грях. Не съм била тук преди шест години, но това което чета сега много ми хареса. Поздравления!
Предложения
: ??:??