Истинските чувства са чисти и извисени, както и да изглеждат отстрани...
Ако нося името на друг,
а в твоите очи потъвам -
грях ли е?
Ако денем имам аз съпруг,
а нощем съм при тебе -
грях ли е?
Ако въпреки, че тялото е тук,
сърцето ми е в твоите обятия -
грях ли е?
Ако с него смея се без звук,
а в дланите ти светят устните ми -
грях ли е?
Ако Богът за молитвите е глух,
а Дяволът си ти
и грях да е
при тебе идвам аз, защото чух -
от прошка и любов
за двама ни ковеш разпятие!
© Славяна All rights reserved.