Каня те на сън!
Целувам ти клепачите,
ти се съмняваш, ала вече на мястото,
тук всички са били,
но тръгвали си не винаги доволни -
не умеят да сънуват.
Очите не отваряй,
остани в полувидяното със мен,
ако поискаш ме наяве,
плътта ти с моята ще сe упрекнат.
Плътта безсънно ни ограбва.
Спи мило... и сънувай,
съмнението скоро ще изчезне,
после ще усетиш ритъма. Сърцето бие.
© Илиян Всички права запазени