6.10.2007 г., 21:31 ч.

Роб на обществото 

  Поезия
524 0 3
Роб на обществото

Огледай се наоколо, отговори ми какво виждаш!
Позволи ми да ти кажа:
ограничения, съображения и скука.
Не ти ли тежи нещо около ръцете, а може би оковите,
които сами си сложихме.
Робове на обществото, живеем, без да се замисляме,
никой не прави това, което иска и всеки живее в измислените си правила.
Така безлични сме, няма интрига, няма интерес.
Всичко фалшиво е, не искам да живея така!
Различните са луди, еднаквите са скучни, а нормални няма.
Кой да бъдеш в днешно време, всеки избор грешен е.
Аз не съм роб на обществото, не живея в правила!
Това е черна свобода с основи, изградени от лъжа.
Изборът ми е един, избирам моето аз.
Дори неудачница, смешница, ако щеш, отцепница ме наречи,
аз оставам с правото си да бъда аз!!!

© Снежана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Споделям мислите ти,но това се заплаща със самота.Поздрав!
  • Благодаря ви.Жанка,аз също мисля че скоро за нас няма да има мир
  • Много ми хареса!Често пъти и аз се чувствам по същия начин,и понякога си патя от това!Но такива като мен и теб едва ли скоро ще бъдем правилно разбрани!Поздрав!
Предложения
: ??:??