29.06.2008 г., 18:47 ч.

Робиня съм... 

  Поезия » Любовна
655 1 7
             Робиня съм...

Робе мой, ела при мен в сарая -
ела, че нямам господар,
аз искам теб да разгадая -
да сменяме леда със жар...

Господарят ти замина
в далечни, чужди светове -
гордостта му там ще сринат...
или ще го обсипят с дарове...

А аз сега ще бъда твоя,
че той дори не пожела,
преди да иде там - на боя,
да ме погали - даже със слова...

Ела и ме люби до лудост,
ще върна после твойта свобода,
ела - ти вече ме погуби -
и искам с теб да съм жена...

Не се страхувай - приближи се,
захвърляй белия воал,
да ме обичаш научи се -
както нявга - твоят господар...

А после ще си като птица -
сам със свойта свобода,
вземи ме - да ти бъда пак кралица,
че робиня съм на Любовта...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??