10.10.2023 г., 18:42 ч.

Родилка 

  Поезия » Друга
190 1 3

Родилка

Небесните дантели се разплитат

с воали бели – ангелски крила

над планината. Искат да я скрият

от хорските очи като жена,

загърната в небесна нежност

с дете в утроба – бяла светлина.

След миг ще го роди – в безбрежност,

възкръснал рай сред земна тишина.

автор - Илияна Каракочева (Ина Крейн)

из книгата "Нежно" - 2023 г.

© Илияна Каракочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??