26.02.2010 г., 18:06 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
551 1 1

                      Родина

 

Българийо, родино, майко свята,

земя изстрадала и възродена,

земя като една човешка длан,

пребъднала във времето - 13 века.

 

Земя с неземни красоти,

с високи планини и езера,

с гордия си тих бял Дунав,

с Черното море и слънчев бряг.

 

Защо избягаха чедата твои?

Нима зла мащеха си ти за тях?

И твойте плодове и красота,

не са достатъчни за тях.

 

Сред многото богатства - ти си беден,

не стигат те до твоето сърце,

и чувстваш себе си измамен и ограбен,

останал без достойнство - унижен.

 

Избягаха от немотия те в чужбина,

животът труден тук ги разпиля,

гурбетът тежък е за тях и труден,

но по-добър живот желаят те.

 

Ще дойде ден, в който ще се върнат

при свойте корени, на своята земя.

И с гордост те ще славят твойто име,

защото ти Родина си за тях!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И ние родени сме за нея...Прекрасно..и много истинско.
Предложения
: ??:??