29.02.2012 г., 17:23 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
1708 0 25

Ще пишат - за Родината,

на Онзи ден... пък аз, си,

изпуснах, насред римата,

днес, точно - тези фрази.

 

Защо ли? Непростимо е,

пред всички ще разкажа,

че с пръсти, недоимъкът,

замазвал е... пейзажа ти,

 

а ставаш все по – хубава,

виж, как... ще остаряваш,

щом пак велик е Дунавът,

рай, слънчев – Ропотамо,

 

в най- синьо е небето ти,

щур, птичи дом – гората,

Морето ражда истинност,

клас, житен – равнината!

 

И вече виждам, Клетнице,

щастлив съм – от съдбата,

богатства, да - несметни са,

но чужда, там... земята им!

 

А, след години, Майчице,

щом свише, знак ми пратят,

останките ми - тленните,

смести ги, в два квадрата!

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??