22.08.2023 г., 8:25 ч.  

Родина 

  Поезия
173 0 0

Родина

 

Коя е на човека родината?

Земята на която живее.

Държавата също.

Градината, в която работи.

Делата-заниманията творчески и хоби.

 

Парчето небе, съзвездието с боговете негови.

Мечката голяма небесна.

Велес, където живее.

И от ада "страшен" парче -.

Дяволите негови - и те да му служат трябва.

 

Боговете, човеците, животните и змейовете.
Всички те на него - на човека -  да служат трябва.
На човека Нов - великата родина.
На Лесничея родината.
С бич и хлеб, с меч и средства разполага той.

 

Средства за борба - победа!
Да чисти бурени и храсти.
Това е мисията на човека нов.
Изрубени стълби да попрвя се налага..
От враговете изрубени - на родината прекрасна.

 

С тояги много - жизнедателни разполага Лесничея.

Да се усили той и да наказва.

Наказанието, войната понякога са неизбежни.

Героите не могат да бъдат принизени.

Вечни са те - живеят във води бистри и реки .

 

На човека слава - който за родината прекрасна труди се.

В годината има време едно, когато да обърне предметите обратно-настрани човек е нужно.

Да отдъхнат - да придобият свежест нова! 

 

Скромна е земята-родина - не иска много.

Но да чувства нужно е тя, че стопанин има.

 

Страдат другарите-сътрудници - пъшкат под бреме страшно.

Но дошъл е затова Лесничея.

Да ги научи с Велес да се трудят как.

Като змия, и лъв, и вълк прекрасен.

 

Какво да правим - работа има много.

За човек, родина който има - ил да създаде желае.

В градината, във двора и горите.

Трудят се алтайци и кавказци за родината своя.

Ще се трудим с тях и ние.

 

От Кавказ Аспарух е дошъл.

Родина на Балканите създал е.

С на Велес - "мечката" могъща - помощта.

Слава на Велес.

Той ще ни научи Родина що е.

А родината щастие ще ни даде.

 

Власт и сила боговете получават от недрата земни.

Така присъствие реално получават на земята.

 

Адът, земната повърхност слънчева и бяла и небесните пространства - те са родината човешка.

Корените, ствола и листата на човешкото дърво.

Не без родина живеят боговете.

 

И човек, родината що пази.

Градини и гори що чисти.

Родина ще има, работа за вършене.

 

На боговете, на Велес всеприсъстващ - слава.

И слава на Родината човешка.

На човека нов - Лесничея.

На Анастасия - с именията родови.

На Паршек - с водата студена!

 

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??