8.12.2007 г., 13:52 ч.

Родина с главно "Р" 

  Поезия » Друга
748 0 6

Последно!!! Колко траурно звучи?!

Последно! И угасват светлини...

За последно съм тук,

за последно хващам тази чаша...

Тази вечер се разделям с всички,

с близки и далечни.

Тази вечер аз поемам пътя отвъд океана...

там ме чака една земя голяма,

там ме чака може би и измама.

Последно! Думата страдалчески звучи...

Последно... сякаш в сърцето нищо не остана.

Разделям се със моя дом,

разделям се и след себе си чувам майчин стон.

Остани! Не тръгвай!

От нашата земя по-красива няма!

Остани! - отекваше дълго в изцедената ми душа!

Тук аз сетих болка за първи път,

тук познах и любовта,

тук мама нежничко ме кърмеше,

тук пих от светената вода.

И сега като прокуден Юда

се скитам сам-сама по тоя свят голям,

да намеря дом е невъзможно,

да се скрия под чуждия подслон не бива...

В предател се превърнах,

в предател на своята Родина.

Сега къде съм точно и аз не знам,

усещам аромат на морска сол...

Сега къде съм и аз не знам,

но боли, боли, щом умирам сама!

 

 

   на всички, които не знаят къде се намират, но със сигурност не са у дома си!!!

© Миглена Генешка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • страхотно е браво!!!
  • "Вкъщи е там, където ти напомнят, че като малък си пишкал в гащите"

    Цитатът е от едно представление-"Страданията на младия въшкар"...
    С пожелания скоро да се завърнеш у дома!
  • !!!
    Всеки сам избира къде да бъде, понякога сме притиснати от обстоятелствата, но все пак...!

    Поздрави!
  • Недей да се обвиняваш, винаги човек може да се върне в родния си дом и в Родината си, ако пожелае!
  • "От нашата земя по-красива няма!"- а родината е там ,където е сърцето ти Поздравлениея за стиха !

  • Браво! Поздрав за стиха!
    С пожелание да се намерят!
Предложения
: ??:??