3.05.2008 г., 11:07 ч.

Родопска хижа 

  Поезия » Философска
670 0 7


Горящата клада -
                    последна въздишка
                                             на някой вековен дъб -
разказва на стара камина истории
                                                        в минало време.
Две безхарактерни свещи
                                            свенливо димят,
привиквайки
                       неспокойния дух
                                                  на звяр непогребан.

Щастлив е прозорецът,
                              най-сетне дочакал
                                                         ласка на дъжд.
Отвън
           кукумявка се впуска
                                              в любовни игрички.
Най-странното в тази хижа
                                               е онзи млад мъж.
Зарязал гола муза във тъмното -
                                                      стихове срича.

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??