29.03.2017 г., 13:23 ч.

Рогат живот 

  Поезия » Гражданска
284 1 0

Конските вагони преминават,

във тях катъри няма, има хора,

във конските вагони хората доят ги

вместо крави

и след това заключват ги в обора.

 

По разкованите траверси

започна як млеконадой,

под бича на вечерната проверка

брои добичетата надзирателя-копой.

 

В обора се разнася смрад,

мученето на гладни, издоени крави,

оядени прасета между кравите и сухия комат,

грухтенето оглася бъдеще кораво!

 

Пак ще тракат конските вагони,

претъпкани със мършави породи,

а в гарите разхождат се пагони

и зорко взират се телетата да не проходят...

 

гр. София, 22.09.2016 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??