1.10.2008 г., 0:14 ч.

Рождество 

  Поезия » Друга
732 0 4
 

Осъмнах на брега на тишината.

Зад мен - скали от тъмни векове

рисуваха замислено платната

на кораб, имал някога море.

 

На този бряг защо дойдох, не зная.

Усещах как ме стапя есента.

Ръцете ми докоснаха безкрая...

и нямах повече гърди, бедра.

 

Не бях жена. Бях сън, магия, цвете.

Потъвах в белокоса тишина.

Не помнех името си, а мъжете

ме викаха с различни имена.

 

Пропука се челото на скалата,

изригна полудяла светлина.

Единственият мъж, когото чаках,

окървавен и бос при мене спря.

 

Косите ми се плиснаха горещи

и себе си видях като в магия:

По пясъка горяха бели свещи.

Душата ми се казваше Мария.

© Лили Радоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятна си!
  • "Косите ми се плиснаха горещи
    и себе си видях като в магия:
    По пясъка горяха бели свещи.
    Душата ми се казваше Мария."

    Бъди!
  • Добре дошла и от мен! Магия си ти!
  • Добре дошла, Лили! Радвам се, че си тук! Много нежен и много силен стих! Невероятен финал! Неочакван! Ще чакам и следващи твои стихове. Грабна ме!
Предложения
: ??:??