24.12.2010 г., 11:20 ч.

Рождество Христово 

  Поезия » Друга
8326 1 21

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО


Полунощ е. В небесата

весела звезда гори.

Свят Спасител на земята

в бедна ясла се роди!

Химни ангелите пеят

и разнасят тази вест.

От любов очите греят -

празник най-голям е днес!

Нека името Христово

носи мир и благодат!

Нека Божието слово

завладее целий свят!

И надеждата крилата

да достигне всеки дом!

Хляб да има на софрата,

топлина, любов, подслон!

Да сме живи, да сме здрави,

благородни и добри!

Злото нека ни забрави,

обич вечна да цари!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??