28.04.2005 г., 18:18 ч.

Роза 

  Поезия
1111 0 2
Розата е моето любимо цвете.
Пленява ме със свойта красота.
Омайва ме с аромата нежен.
Стаена аз прекланям лик в нейните листа.
Така небрежни и красиви,галят моето лице.
А цветът от баграта червена е цвят от рая,
запечатан в моето сърце.
Едно стъбло красиво,
дълго, ала тъй бодливо.
С бодлите свои то я пази
от беди, позори и омрази.
Розата е царско цвете.
Символ е на красота и мощ.
Нейна участ е да става,
доказателство за силни чувства или искрена любов.
И ако някога художник се опита да я нарисува,
едва ли може да я създаде.
Истинската роза е така неповторима
до прозореца в градината расте.
Моето любимо цвете е  различно.
Единствено със своите черти.
А по този, който я откъсне
ще останат кървави следи.
Розата-царица на цветята,
гордо шепне за любов.
Розата-най-хубавото цвете на земята,
през май се ражда в изгрев нов.

© Ангелина Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??