Край розовата къща
с розови стени
отглеждах бяла роза
сред розови лехи.
И в розовите стаи
с розов теракот
рисувах с много рози
по розовия под.
Припев:
Животът беше розов
с розов аромат.
Будех се до роза
с бледорозов цвят.
Но розовият пламък
и розова мечта
за розови балони
и розова вода
угасна с розов пушек
без розова съдба
сред розовата зима
под розова слана.
Припев:
И в розовата пепел
от розови бодли
нищо не е... розово -
Сиво е!... Боли!
Юри
Йовев
Януари
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени