14.03.2023 г., 9:57 ч.

Розово вятърно утре 

  Поезия » Друга
396 5 18

Подръж ми чадъра за малко,

червило от чантата да извадя.

Този дъжд го изми… колко жалко…

Как усмивка за теб да запазя?

Вятъра лудо към мен се затича

и нежно обагри страните ми.

Розов цвят така ми прилича,

като днешното утре без минало.

А дъждът все потропва безспир,

розови трели в песен извива.

В миглите нежна капка блести,

слънце малко, тъгата отмива.

Подръж ми чадъра за малко…

На устните маргаритка цъфти.

Аз съм дъждът, ти слънцето жарко,

розово вятърно утре ми запази.

 

12.03.2023

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??