25.05.2008 г., 9:35 ч.

Русалка 

  Поезия » Любовна
704 0 19
Отново тръгваш... Исках да останеш!
Прибоят на съюзник се преструва.
Вълните ме примамват с обещания,
че верността над всичко тържествува.

Но... ти си кораб, плаващ за навсякъде...
Запратил котвите по океаните.
... Ще се разроня от безкрайно чакане -
в скалите ми да спреш. И да останеш!

Морето все ще пие от кръвта ти -
от мен да те открадне. Но тогава
ще се вградя в русалката, която
на палубата бряг ще си направи.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??