14.03.2009 г., 0:55 ч.

Ръжена ми е душата 

  Поезия » Философска
620 0 9

"Ако хвърлиш зърно в земята и то загине,

то ще остане в земята, а ако ще живее -

ще даде много плодове."

Евангелие от Йоан

 

Ръжена ми е душата.

Изгрев,  знам,  ми е сърцето.

Стене вътре в мен тъгата.

Вълчи вие... Ех, проклета!

 

Свети Дух и Бог, и Сина

ще ми теглят греховете.

Щом не давам милостиня,

моля ви, не ме съдете!

 

Неизгубената нежност...

Виното ни недопито...

Неизвестност. Неизбежност

и боли ли ме - не питай!

 

Ще останат хляб и вино,

хвърлени зрънца в земята...

След Христос - небето синьо,

а след нас - сълзи в сърцата...

 

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??