"Ако хвърлиш зърно в земята и то загине,
то ще остане в земята, а ако ще живее -
ще даде много плодове."
Евангелие от Йоан
Ръжена ми е душата.
Изгрев, знам, ми е сърцето.
Стене вътре в мен тъгата.
Вълчи вие... Ех, проклета!
Свети Дух и Бог, и Сина
ще ми теглят греховете.
Щом не давам милостиня,
моля ви, не ме съдете!
Неизгубената нежност...
Виното ни недопито...
Неизвестност. Неизбежност
и боли ли ме - не питай!
Ще останат хляб и вино,
хвърлени зрънца в земята...
След Христос - небето синьо,
а след нас - сълзи в сърцата...
© Красимир Дяков All rights reserved.