16.08.2018 г., 1:56 ч.  

С чадър в ръка 

  Поезия » Философска, Гражданска
429 0 2

Вали!
И улиците на претъпкания град
превръщат се в поточета дъждовни...

 

Намокрен Свят!
Във моите мечти
надвива Слънце облаци оловни.

 

Дали ако с чадъра във ръка
над музиканта със цигулка се надвеся
ще продължи да свири просто ей-така?

 

Дали ще спре тълпата бездуховна
тържествения марш на Сивотата
за да нахрани своята душа?

 

Тя не разбира нуждата си от това
да поизмие саждите отровни.

 

Там където е горяло има пепел.
Дори понякога припламва и главня...

 

Банално е,
че носим всичко в шепи,
а не ни стига глътчица вода.

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??