24.03.2019 г., 10:06 ч.

С четка или с думи 

  Поезия » Авторска песен, Свободен стих
399 0 0

С четка или с думи,

нарисувай ми

художнико, сълза.

Нежна и прозрачна,

като утринна роса.

Топла, голяма и чиста,

извираща направо

от сърцето.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми

художнико, утеха.

Тиха, лековита.

За рана, незараснала

от далечен спомен.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми

художнико, и нежност.

Във пастелни тонове,

синя и безбрежна,

като морска шир.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми,

художнико, сърце.

Топло и туптящо,

преливащо от обич,

искам го за мен.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми

художнико, душа.

Широка, благородна.

Ще я подаря

на всеки срещнат.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми,

художнико, мечта.

Само с леки щрихи,

като розов облак,

в лятното небе.

 

Нарисувай ми и щастие.

Леко и ефирно,

като майски ден.

 

С четка или с думи,

нарисувай ми,

художнико, и сън.

Пълен със вълшебства,

с тайни аромати

и камбанен звън.

 

Добави и щрихче

с Вяра, със Надежда и Любов.

 

С ярки жълти краски,

окъпан в светлина,

нарисувай ми Света.

 

Със четка и с душа.

С думи и със светлина,

Художнико,

нарисувай Красота!

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??