22.12.2020 г., 19:55 ч.

С цвета на твоите очи 

  Поезия » Друга
222 0 1

Синьото небе над мене

е с цвят на твоите очи.

Една звезда във ясно време

ми се усмихва и трепти.

 

Сякаш иска да ми каже,

че там си някъде – къде?...

Моля я да ми разкаже

за тебе нещичко поне…

 

Тя мълчи и ми намига

и цяла нощ будува с мен,

а в зорите сякаш вика:

„До скоро и… спокоен ден!“

 

И денят сияе в синьо

с цвета на твоите очи.

Колко време вече мина,

но винаги си в мене ти!

 

Във звездата светла вечер

все тебе сякаш виждам аз.

И ти махам отдалече

и рано, и във късен час.

 

Всичко сине, е измамно,

а истински си само ти!

С обичта ни – тъй голяма

ей, тук, сърцето ми тупти!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??