Каквото имам, дар ми е от Бога.
Каквото нямам, днес ми е мечта.
Безкрила съм и зная, че не мога
към по-високото да полетя.
Каквото виждам, често е мираж.
Изчезва, но се връща във съня ми.
Към него тръгвам с всичкия кураж –
да го измисля, ако пак го няма.
Каквото искам, в шепа се побира.
Получа ли го, ще го дам на вас –
да ви спечеля. И да ви обичам.
Едва след този миг ще си вървя.
© Елица Ангелова Всички права запазени