12.07.2011 г., 9:10 ч.

С дъх на море 

  Поезия » Любовна
1473 0 16

Kръчма стара и дъх на солено море,

тъжна маса, утихнал прибой...

Морски бриз, който моите мисли краде

и ме гали след летния зной.

 

Виж, дойдох. Тази нощ ще съм много добра,

тази нощ ще съм ангелски бяла

и за тебе, любов, тук на морския бряг

ще танцувам с луната изгряла.

 

Ще ти дам сто причини да бъдеш щастлив,

и в света ти слънца ще рисувам.

Аз изтрих от съня ти всички други жени

и повярвай, дори не ревнувам.

 

Знам, че с тях си купуваше чужди мечти,

с много болка плати самотата

и какво, че получих куп грозни лъжи,

днес полека забравям тъгата.

 

И за теб на брега, тихо в звезден сатен

днес събличам нощта под луната –

щом жена може прошка на мъж да даде,

значи тази любов е съдбата.

 

 

 

 

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??