10.09.2021 г., 21:23 ч.

С дъжда 

  Поезия
213 1 0

Мъглив дъждовен ден.
Не вярващи във Бога думи
валят, поят със тлен
всяко мъничко наивно чудо.
Измит - до пръст, до кал,
по ръцете божии се стичам.
В очакване - да стана цял.
Да съм човек. И да обичам.
Но капя. Капя. И с дъжда,
не можещ да окажа съпротива,
по безбожно гладката земя
нанякъде... нанякъде отивам...

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??