22.06.2005 г., 9:07 ч.

С хармония в зелено /Cefules & Joanna_vas/ 

  Поезия
733 0 4
- Устните ми са клавиатури с триста тридесет и три клавиша,
а диханието ми е като орган.
С пръстите си засвири по него, засвири...

-Устните ти са подвижна неподвижност
в изреченото слово,
а думите са изворчета речни.
Диханието се разтваря звук след звук
и сътворява световете,
които ни събират и разделят...

- Разтварят ни в безвремие
и във
ЕДНО...

-Мълчание от крясък на сърце
желаещо през болка
да прегърне...

- И плясък, като изстрели
криле,
в целувката на утро първо...

- Разтваряме невръстните ръце
в скосената отмала
над която,
светлеят нивите -
разпалени с хармония в зелено...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??