Сега е твоят ден. С
име на светец и
миг от вечност,
едничък път орисан. В
небето гръм,
а той на кон –
Свети Илия
в миг с копие пронизва.
Ехтене. Той е тук.
Тича в облаците тъмни и
е твоят символ –
целунат неведнъж от боговете.
Честит имен ден на моя внук и на всички именници!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени