31.03.2022 г., 1:45 ч.

С мечтите ти копнея да прогледна 

  Поезия » Любовна, Строги форми
617 3 4

Сега е тихо. Няма те... Изчезна.

Но не за дълго. Пак ще се явиш.

Това е странно - че с любов порезна

отнякъде, отблизо, ме следиш.

 

Сред взора ти всевиждащ съм, а сякаш

тъгата ме обвива... И ми липсваш.

С търпение ли срещите отлагаш

и блянове в душата ми изписваш?

 

Сънувам или не? Мистични знаци

редуват се светлинно в жив синхрон.

Ти необятен и жадуван свят си

и аз едва разчитам те със стон.

 

Как сляпа е реалността и бедна.

С мечтите ти копнея да прогледна. 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??