23.01.2013 г., 12:31 ч.

С мисъл за вечност 

  Поезия » Философска
487 0 5

Толкова много вървях и изминах...

С четка рисувах и своя живот.

С много въпроси по път се разминах.

Бавех и бързах в житейския ход.

 

Рязах от мене и старите рани.

Късах от мене и свежи меса.

Нямаше никой от меч да ме брани -

жива водата си да донеса.

 

Спирах и тръгвах по прашни пътеки.

Дълго пътувах и още вървя

в пътища трудни, и по-малко леки...

Още в душата си малко кървя.

 

С радост в очите си търсех усмивка.

Думи подбирах за тъжния стих.

Имам до мене жената - щастливка.

Болка в сърцата на други спестих.

 

Сприхав и кротък - с душа поетична,

тиха водичка и мъничко див,

под миротворна звезда патетична

след умирачка ще бъда аз жив.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??