С паче перо
Поезията не е само ритъм,
ни звънка сплав от рими и метафори.
Тя с пръсти рови в истините скрити,
оплождат я поети, а не автори.
И зов, и ехо е. Простор ù трябва.
И глас висок. И сблъсък с някой връх.
Тя може да е остра като брадва
или пък мека - като скален мъх...
И трябва в тебе нещо да проплаче,
а ти да го изпееш пред света.
Седни да пишеш - но с перото паче.
Тогава ще се спре до тебе тя.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПРИЯТЕЛИ!
.
© Елица Ангелова Всички права запазени