Брегът съблече свойта недостъпност
и се снижи до ранг на раковина.
Художникът рисуваше без пръсти
по изгрева на n-тата любима
един различен топъл януари,
след него февруари... и октомври
и огъня без право на догаряне,
и жаждата със право на неспомняне.
Брегът не пожела да бъде юли -
не вярваше в светулки и във феи.
От пясъка на августовски кули
премигваше към любовта в червено.
Художникът рисуваше...
Платната,
запълнеше ли, сменяше със други.
Лицата от изложбата в душата му
танцуваха.
Еднакви пеперуди.
© Валентина Лозова Всички права запазени