15.03.2009 г., 0:44 ч.

... с пясъчни кръпки посипах нощта 

  Поезия
624 0 7

 

http://www.dailymotion.com/search/maurane/video/x2pv12_maurane-sur-un-prelude-de-bach_music

 

 

 

като пясък през пръсти...

 

се стича безвремие

сгушило спомени

в малки черупки

вълните докосват ги

с тихо смирение -

солена е пазвата...

с пясъчни кръпки

песен на гларус

довя тишината

с дъх на безбрежност

се стеле тъма

бавно пречупва

тъгата си залеза

в малки кристали

разстила снага

 

още танцува

с вълните

безвремие

в малка черупка

поспря

песента

 

утро безбрежно

сънуваше залеза...

 

(с пясъчни кръпки

посипах нощта)

 

  

и понесох те

в себе си

горест

да заглъхне

до вопъл смъртта

избледняло е утрото

жертвено

падат капчици

синя...

 

вина...

 

 

 

 

 

 

14.03.09

Пловдив

 

 

 

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??