14.01.2022 г., 11:31 ч.

Сахара 

  Поезия » Пейзажна, Друга
312 0 0

Сахара

 

А Прокълната земя е Сахара

Животът все в Огън е те́къл,

а дето гори – не повтаря

и сипят се пясък и пепел...

 

А залези има прекрасни –

магични искрят цветовете,

когато и Слънцето гасне

и гонят се там ветровете...

 

Картините дето чертаят

вълшебни са – в Страст земетръсна

и Бога пристига към Края –                         

от мъртвите дето възкръсна...

 

А тук са родени Религии,

(в Родината на Боговете)

и в нощта на страст и магии,

ще може и да ги призовете...

 

Възможно е и Нефертити

да дойде сега, а за нея –

Ехнатон би оставил дворците

и в Пустинята да заживеят...

 

... Тук песъчинките са: История,

Паметта ни в тях е вградена,

а времето е територия

на изящната ни Вселена!......

 

Догаряща жар... И огнище...

Над стан керванджийски –звездата,

а стъпки отекват от „ни́щото,“

но в пясъка няма следата...

 

... Нощта е превзела небето,

и Страстите там разиграва –

до утротото чак... А в Небитието –

тя с Вечността се венчава!...

 

14.01.2022.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??